
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Scones eller tebröd är behändiga att baka och smakar bäst som nygräddade.
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
50 g kallt smör
2 dl visp- eller matgrädde
ca 1,5 dl bär, t.ex. amerikanska blåbär (”buskblåbär”) eller frysta inhemska hallon
1 ägg till penslingen
Till serveringen
vispgrädde
Slå på ugnen (+200 °C). Rör ihop de torra ingredienserna. Tillför kallt tärnat smör. Slå i grädden och bären. Rör snabbt ihop blandningen för att undvika klumpbildning.
Forma två runda ”bollar” på ett mjölat bakplåtspapper. Skär ut trianglar ur degen med en degskärare, men låt bitarna sitta fast i varandra.
Pensla degen med vispat ägg.
Grädda ca 20 minuter i ugnen. Kontrollera gräddningen efter ca 15 minuter. Sconesen är färdiga när bottnen är fast och vackert brun.
Servera sconesen ugnsvarma med vispgrädde och eventuellt sylt.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post