
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Blåbärskukko, som är en söt variant av kalakukko, bjuder på härligt mjuka blåbär i frasigt rågskal. Servera anrättningen varm som sådan eller med vaniljglass.
250 g smör
1 dl socker
5 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 l blåbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Receptet härstammar från föreningen Maa- ja kotitalousnaiset (Centralen för lantbruks- och hushållskvinnor).
Foto Nanna Mononen
Till den varma och stadiga desserten kan man servera öl med toner av exempelvis bär och frukt eller fyllig stout eller porter med liten humlebeska.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post