Tillbaka
Recept

Blomkålsbiffar

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Blomkålsbiffar

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Välsmakande och estetiska blomkålsbiffar får snålvattnet att rinna på alla som gillar vegetarisk mat. Servera med frisk örtolja.

Dryckesförslag

Servera gärna samma mousserande vin till de vegetariska biffarna som till grisfilé. Ytgrillningen i kombination med morotsromesco ger fyllighet och sätter extra piff på rätten.

Valet av mousserande vin faller på en fruktig cava med frisk syrlighet och mogna citrustoner. Nyansrik och fruktig champagne med rostade toner rimmar också utmärkt med varmrätten.

Ingredienser
  • 2 blomkålshuvuden

Till serveringen:

  • örtolja

  1. Skär vartdera blomkålshuvudet i fyra tjocka skivor. (Eventuellt överbliven blomkål kan med fördel användas som ingrediens i till exempel soppa).

  2. Grilla blomkålsskivorna 5–10 minuter per sida (anpassa grilltiden till skivornas tjocklek och grillens värme). Slå på örtolja.

Välsmakande och estetiska blomkåls­biffar får snålvattnet att rinna på alla som gillar vegetarisk mat.

Text Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna / Alko