Flygande blomkål på grillen! Ge blomkålen vingar, krydda eldigt och låt grillen göra resten. Grillningen ger blomkålen en angenäm rökt touch. Trenddelikatessen blomkålswings dippad i blåmögelost är en verklig gomsmekare!
Kolla receptet >
Ett ögonblick…
Välsmakande och estetiska blomkålsbiffar får snålvattnet att rinna på alla som gillar vegetarisk mat. Servera med frisk örtolja.
Servera gärna samma mousserande vin till de vegetariska biffarna som till grisfilé. Ytgrillningen i kombination med morotsromesco ger fyllighet och sätter extra piff på rätten.
Valet av mousserande vin faller på en fruktig cava med frisk syrlighet och mogna citrustoner. Nyansrik och fruktig champagne med rostade toner rimmar också utmärkt med varmrätten.
2 blomkålshuvuden
Till serveringen:
örtolja
Skär vartdera blomkålshuvudet i fyra tjocka skivor. (Eventuellt överbliven blomkål kan med fördel användas som ingrediens i till exempel soppa).
Grilla blomkålsskivorna 5–10 minuter per sida (anpassa grilltiden till skivornas tjocklek och grillens värme). Slå på örtolja.
Välsmakande och estetiska blomkålsbiffar får snålvattnet att rinna på alla som gillar vegetarisk mat.
Text Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna / Alko