En smörgåstårta kan också lagas i form av en rulltårta. Sushi-ingefära och syrligt äpple ger den här smörgåsrulltårtan en frisk och pigg smak.
Se recept >
Ett ögonblick…
Ta vara på alla brödkanter! Goda bollar av smörgåstårta kan du enkelt göra av de brödkanter som du skär bort när du lagar smörgåstårta. Använd både brödkanter och all överbliven fyllning i dessa runda läckerheter.
Fräscht syrligt och blommigt rieslingvin passar utmärkt med bollar. Ta en titt på det traditionella rieslingurvalet från olika vinregioner i Tyskland, du kan välja antingen ett torrt eller ett lite sötare vin. Det finns också alkoholfria rieslingviner.
5 dl brödkanter
200 g färskost (t.ex. gräslök)
1–2 msk citronsaft
1 syrligt äpple
ca 200 g rester t.ex. skinka, oliver, soltorkad tomat etc.
Ovanpå
2 dl finhackade örter t.ex. persilja, basilika, timjan
Finhacka brödets kanter i bitar som är ca 1 x 1 cm stora, eller mindre.
Rör ner färskosten som du tunnat ut med citronsaft.
Finhacka äpplet och övriga ingredienser och rör ner. Dela blandningen i tio delar och rulla till bollar. Rulla slutligen bollarna i finhackade örter.
Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki