Tillbaka
Recept

Bönsallad med svarta bönor

Vegetarisk
Vegan

Bönsallad med svarta bönor

Vegetarisk
Vegan
50 min
4 personer
50 min
4 personer

Fräsch bönsallad lämpar sig utmärkt som en del av buffébordet eller som förrätt.

Dryckesförslag

Grekiskt vitt vin, till exempel av druvan Assyrtiko, rimmar utmärkt med tabbouleh. Även nyanserade och strukturerade vita viner lämpar sig med rätten.

Ölvännen kan med fördel välja veteöl eller ljus lager.

Ingredienser
  • 2 dl svarta bönar konserverde i saltlag

  • en avlång paprika

  • saften av en limefrukt

  • en dryg tesked riven färsk ingefära

  • 2 msk sesamolja

  • 3 msk pekannötter

  • en halv avokado

  • en näve färsk citronmeliss

  • salt enligt smak och tycke

Tillredning
  1. Låt bönorna rinna av. Skär tunna skivor av den avlånga paprikan och skala och riv ingefäran.

  2. Häll alla ingredienser i en salladsskål och tillsätt sesamolja, salt och saften av en limefrukt. Rör om.

  3. Skiva avokado och söndra nötterna med din handflata och tillsätt allt försiktigt i salladsskålen tillsammans med citronmeliss.