
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Fräsch bönsallad lämpar sig utmärkt som en del av buffébordet eller som förrätt.
2 dl svarta bönar konserverde i saltlag
en avlång paprika
saften av en limefrukt
en dryg tesked riven färsk ingefära
2 msk sesamolja
3 msk pekannötter
en halv avokado
en näve färsk citronmeliss
salt enligt smak och tycke
Låt bönorna rinna av. Skär tunna skivor av den avlånga paprikan och skala och riv ingefäran.
Häll alla ingredienser i en salladsskål och tillsätt sesamolja, salt och saften av en limefrukt. Rör om.
Skiva avokado och söndra nötterna med din handflata och tillsätt allt försiktigt i salladsskålen tillsammans med citronmeliss.
Grekiskt vitt vin, till exempel av druvan Assyrtiko, rimmar utmärkt med tabbouleh. Även nyanserade och strukturerade vita viner lämpar sig med rätten.
Ölvännen kan med fördel välja veteöl eller ljus lager.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post