Tillbaka
Recept

Bresaolatallrik

Glutenfri
Laktosfri

Bresaolatallrik

Glutenfri
Laktosfri
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Varför inte vara trendig och duka upp ett crostini-bord som förrätt?

Dryckesförslag

Till crostini kan man med fördel dricka ett nyanserat och strukturerat vitt vin gjort på någon av de mindre kända italienska druvorna Fiano, Vermentino eller Ribolla Gialla eller någon av de välbekanta druvorna Pinot Grigio, Sauvignon Blanc eller Pinot Bianco. 

Ölvänner kan välja en mjuk och aromrik mörk lager.

Ingredienser
  • 140 g bresaola

  • 1 dl parmesanflarn

  • 2 dl rucola

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk ljus balsamico

  • (2 msk rostade pinjenötter)

Tillredning
  1. Lägg bresaolan omlott på ett fat.

  2. Garnera med parmesan, rucola, olivolja, balsamico och pinjenötter.