Bresaolatallrik

Varför inte vara trendig och duka upp ett crostini-bord som förrätt?

Lättlagat tillbehör: Blanda marinerad kronärtskocka, soltorkade tomater och/eller grillad paprika och hackade örter i en skål.

Ingredienser

  • 140 g bresaola

  • 1 dl parmesanflarn

  • 2 dl rucola

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk ljus balsamico

  • (2 msk rostade pinjenötter)

Tillredning

  1. Lägg bresaolan omlott på ett fat.

  2. Garnera med parmesan, rucola, olivolja, balsamico och pinjenötter.

Dryckesförslag
Bresaolatallrik

Till crostini kan man med fördel dricka ett nyanserat och strukturerat vitt vin gjort på någon av de mindre kända italienska druvorna Fiano, Vermentino eller Ribolla Gialla eller någon av de välbekanta druvorna Pinot Grigio, Sauvignon Blanc eller Pinot Bianco. 

Ölvänner kan välja en mjuk och aromrik mörk lager.

Julmiddag på toskanskt vis

Middagen är julaftonens höjdpunkt. I år bjuder vi på fylliga smaker från Medelhavets sol. De klassiska smakerna från Toscana får sällskap av moderna aromer med ostlig touch.

Meny

Fördrink
Tuscan fresco

Förrätt: crostini-bord
Kycklingleverpastej
Olivpasta
Varm sallad på kikärter och bladkål
Bresaola

Mellanrätt
Salviapasta

Varmrätt
Toskansk fläskrulle (grisrulle)
Nöt-fänkålspaté

Dessert
Panforte