Tillbaka
Recept

Bubblande julep

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri

Bubblande julep

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
40 min
6 personer
40 min
6 personer

Prosecco med mynta och sockerlag är en underbar fördrink i sommarsolen.

Dryckesförslag

Julepen kan med fördel göras på en fruktig prosecco. Den som föredrar en alkoholfri julep kan välja ett inhemskt alkoholfritt mousserande vin gjort på till exempel svarta vinbär (blad eller sylt).

Ingredienser
  • 1 dl socker

  • 2 msk nypressad citronsaft

  • 0,75 dl vatten

  • 1 fl. (75 cl) mousserande vin

  • 1 kruka mynta

Tillredning
  1. Tillred först sirapen. Slå sockret, citronsaften och vattnet i en kastrull. Koka upp blandningen och låt sockret smälta. Lyft bort kastrullen från spisen och låt blandningen svalna till rumstemperatur.
  2. Fördela sirapen på 6 glas. Fyll upp glasen med mousserande vin och toppa med riven mynta och hela myntablad.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna / Alko