Servera gäster eller familj en favoriträtt bland Indienresenärer – kryddig curry vindaloo med basmatiris eller naanbröd.
Se recept >
Ett ögonblick…
Bunny chow, som kom till Sydafrika med indiska immigranter är bröd med stark och smakrik curry.
Till den kryddiga, smakrika och sötaktiga Bunny chow-curryn kan man med fördel servera ett mustigt och syltigt sydafrikanskt rödvin gjort på druvan Pinotage eller druvan Shiraz.
Ölvänner kan välja en robust porter eller stout vars smak rimmar med rättens intensiva karaktär.
Avlägsna eventuella hinnor från köttet och skär det i bitar om ca 2,5 x 2,5 cm.
Laga marinaden: Skala och hacka vitlöken och ingefäran och lägg dem i en stor minigrippåse tillsammans med de övriga marinadingredienserna (korianderfröerna kan krossas eller användas som hela). Lägg köttbitarna i påsen, vänd påsen så att alla köttbitar impregneras av marinaden och låt därefter köttet marineras minst en timme (påsen kan även stå över natten).
Skala och tärna löken. Bryn köttbitarna i olja (gärna i omgångar) och slå därefter i löken, lagerbladen, köttbuljongen, chutneyn, dadlarna och den återstående marinaden. Koka upp blandningen och låt den badda under lock på låg värme cirka en halv timme. Slå på mer buljong vid behov. Smaka av med salt och peppar.
Slå på ugnen (225 °C). Skär bort ”hatten” från brödet (”semlorna”). Gröp ur brödet och smörj det invändigt med olja. Ställ in brödet i ugnen i cirka 5 minuter.
Fyll brödet med lammcurry. Servera med yoghurt, sambal (receptet finns på etiketten.fi), brödhatten och brödets innanmäte.