Tillbaka
Recept

Burgare med renskav

Burgare med renskav

Burgare med renskav

30 min
4 personer
30 min
4 personer

Av renskavskött kan du göra en god burgare på samma sätt som av pulled pork. Renskavsburgaren passar fint ihop med ett lätt rött pinot noir -vin.

Dryckesförslag

I Tyskland är druvsorten Pinot Noir också känd som Spätburgunder. Dessa tyska lätta röda viner har en vek, skogsaktig arom, vilket gör dem till ett ypperligt val till renkött med lingon. Välj pinot noir -vin från smaktypen Bärigt & friskt.

Burgare med renskav
Ingredienser
  • 8 tunnbröd (t.ex. potatistunnbröd)

  • 480 g renskavskött eller viltskav

  • 3 msk smör

  • 1 dl vatten

  • 1/2  tsk salt

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 2 (150 g) saltgurkor

  • 50 g rotfruktschips

  • 1 kruka vattenkrasse

Lingonmajonnäs

  • 1 dl lingon

  • 1/2 dl majonnäs

Tillredning
  1. Tillaga först renskaven. Lägg frusen renskav i en stekpanna på låg värme. Låt köttet tina upp och separera det med en gaffel. Höj temperaturen och tillsätt smör. Bryn köttet och tillsätt vatten. Låt koka i några minuter. Salta och peppra.

  2. Tillred lingonmajonnäsen. Krossa lingonen med en gaffel och tillsätt majonnäs.

  3. Skär saltgurkan i fyra delar på längden.

  4. Rosta tunnbröden i en torr stekpanna. Lägg först renskav på bottenbröden, sedan ett par skivor saltgurka, rotfruktschips och vattenkrasse. Toppa med lingonmajonnäs och lägg ett brödlock på varje burgare.


Recept Mika Rampa, foto Satu Nyström, dryckesförslag Anri Lindström och Taina Vilkuna, Alko