Brödpinnarna är enkla att göra och du kan till och med använda bröd som torkat lite.
Se recept >
Ett ögonblick…
Butterboard är den senaste trenden på mingelfester och bruncher. Om du inte testat den ännu kan du göra den här tjusiga veganska brickan av färdiga ingredienser.
Det generöst blommiga och aromatiska mousserande vinet Moscato d´Asti överraskar med sin friskhet när det kombineras med denna butter board. Aprikossylten balanserar upp vinets sötma och rosmarinen får med hjälp av vinets blommighet tankarna att sväva iväg till vackra landskap på den italienska glesbygden.
100 g veganskt margarin
½ tsk flingsalt
½ dl aprikossylt
1 ekologisk apelsin
1/2 dl oskalade mandlar
1 kvist rosmarin
1 tsk chiliflingor/kross
Bröd med krispig yta till servering
Bred ut rumsvarmt margarin på en skärbräda med hjälp av en sked, så du kan forma små kullar. Strö över lite flingsalt.
Klicka ut aprikossylt med en sked. Tvätta den ekologiska apelsinen och riv dess skal över sylten.
Hacka mandlarna grovt. Plocka bladen av rosmarinens träiga kvist och hacka dem gärna lite finare. Strö mandel, rosmarin och chiliflingor över ytan.
Servera butterboard-brickan tillsammans med krispigt bröd.