-
Stek croissanterna enligt anvisningen på förpackningen.
-
Gör honungsjalapeñon. Skiva ner jalapeñon i en kastrull och tillsätt honung. Koka upp och låt svalna.
-
Tillred kycklingen. Skär kycklingfiléerna i små bitar (ca 2 x 2 cm). Krydda med salt, paprikapulver och vitlökspulver. Bryt äggstrukturen på en tallrik med en gaffel. Mät upp potatismjöl på en annan tallrik och pankomjöl på en tredje.
-
Rulla kycklingbitarna först i potatismjölet, sedan i ägget och till slut i pankomjölet. Stek bitarna i rikligt med olja i en panna. Lyft ut dem ur pannan och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
-
Skölj och torka salladen. Skala och riv vitlöken. Finhacka kapriserna. Mät upp yoghurt, kapris, vitlök, citronsaft, salt och svartpeppar i en skål och blanda. Finfördela salladen med en kniv och kombinera med såsen.
-
Stek först croissanterna med ytan nedåt i en panna med en skvätt olja på låg värme. Platta till croissanten med en spatel. Vänd och fortsätt att steka.
-
Lägg croissanten på en tallrik. Tillsätt kycklingbitar, honungsjalapeñon och sallad. Riv rejält med parmesan på ytan.
Recept Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström