Tillbaka
Recept

Caesars croissanter

Caesars croissanter

60 min
6 personer
60 min
6 personer

Caesarsalladens smaker – i ny tappning! På en platt croissant samlas krispiga kycklingbitar, sallad och honungssöta jalapeños.

Dryckesförslag

De mättande croissanterna kombineras med ett fruktigt halvtorrt rosévin, vars spröda sötma mjukar upp jalapeñons eldiga smak av honung. Det portugisiska vinho verde-rosévinet ger lite uppfriskande bubblighet.

Ingredienser
  • 6 små croissanter (djupfryst halvfabrikat)

 

Honungsjalapeño:

  • 2 färska jalapeños

  • 4 msk honung

  • Knaprig kyckling:

  • 350 g kycklingfilé

  • 1/2 tsk salt

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1/2 tsk vitlökspulver

  • 1 ägg

  • 1/2 dl potatismjöl

  • ca 3 dl panko ströbröd

  • 2 dl rypsolja till stekning

 

Caesarsallad:

  • 1 kruka romainesallad

  • 1 liten vitlöksklyfta

  • 1 msk kapris

  • 1 dl turkisk yoghurt

  • 1 msk citronsaft

  • 1/4 tsk salt

  • 1/4 tsk svartpeppar

  • 75 g parmesanost

Tillredning
  1. Stek croissanterna enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Gör honungsjalapeñon. Skiva ner jalapeñon i en kastrull och tillsätt honung. Koka upp och låt svalna.

  3. Tillred kycklingen. Skär kycklingfiléerna i små bitar (ca 2 x 2 cm). Krydda med salt, paprikapulver och vitlökspulver. Bryt äggstrukturen på en tallrik med en gaffel. Mät upp potatismjöl på en annan tallrik och pankomjöl på en tredje.

  4. Rulla kycklingbitarna först i potatismjölet, sedan i ägget och till slut i pankomjölet. Stek bitarna i rikligt med olja i en panna. Lyft ut dem ur pannan och låt dem rinna av på ett hushållspapper.

  5. Skölj och torka salladen. Skala och riv vitlöken. Finhacka kapriserna. Mät upp yoghurt, kapris, vitlök, citronsaft, salt och svartpeppar i en skål och blanda. Finfördela salladen med en kniv och kombinera med såsen.

  6. Stek först croissanterna med ytan nedåt i en panna med en skvätt olja på låg värme. Platta till croissanten med en spatel. Vänd och fortsätt att steka.

  7. Lägg croissanten på en tallrik. Tillsätt kycklingbitar, honungsjalapeñon och sallad. Riv rejält med parmesan på ytan.

Recept Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström