Caprese med ugnsrostade tomater

Enkelt, skojigt och gott ugnrostade tomater.

Ingredienser

  • 500 g buffelmozarella
  • 1 portion ugnsrostade tomater (receptet nedan)
  • 1 yvig basilika i kruka
  • 3/4 dl olivolja
  • fingersalt, svartpeppar ur kvarn

Tillredning

  1. Riv mozarellan i en skål. Tillsätt tomaten och basilikabladen. Ringla oljan över anrättningen. Krydda med salt och peppar. Rör om.
  2. Om du önskar kan du stänka lite vit balsamicosirap eller annan vinäger på salladen.


Med de här recepten åstadkommer du mat för tio personer:
Vegetarisk couscousröra med oliver
Potatissallad med bönor
Röd pestosås
Chilimajonnäs
Mandelsås med örter
Italienska fiskbullar
Smördåstårta med fyllning av sparrispasta och skagenröra
Souvlakispett med kyckling