Tillbaka
Recept

Fyllda champinjoner

Glutenfri

Fyllda champinjoner

Glutenfri
30 min
4 personer
30 min
4 personer

De fyllda champinjonerna innehåller nu fetaost och chili! Den lufttorkade skinkas som lindas tätt omkring svampen håller fast fyllningen inuti svampen och en skvätt honung bryter av sältan i fetaosten och skinkan. Denna delikatess måste testas!

Dryckesförslag

Mjuka och fruktiga italienska röda viner av druvan Primitivo innehåller lite sötma och bryter vackert av sältan och kryddigheten i de fyllda champinjonerna. Det röda vinet ska serveras något kylt vid en temperatur på 14 till 16 grader.

Ingredienser
  • 400 g medelstora champinjoner (ca 12 st.)
  • 3 stjälkar salladslök
  • ½ chilifrukt
  • 200 g feta
  • 200 g prosciutto (eller annan lufttorkad skinka)
  • 1–2 msk honung
  • svartpeppar
Tilredning
  1. Avlägsna champinjonernas fästen.
  2. Finhacka salladslöken och chilifrukten. Mosa fetaosten i en skål och tillsätt finhackad salladslök och chilifrukt.
  3. Skeda fyllning inuti champinjonerna och linda prosciutto runt svamparna. Lägg svamparna på spett och ringla lite honung över dem. Grilla dem färdiga på låg värme. Mal till slut lite svartpeppar på svamparna.

Tips: Du kan också grädda svamparna i ugnen i 15–20 minuter i 225 grader.