Tillbaka
Recept

Choklad- och nötgranola

Choklad- och nötgranola

40 min
6 personer
40 min
6 personer

Knaperrostade havreflingor i kombination med riven choklad och nötter sätter guldkant på vilken morgon som helst.

Dryckesförslag

Varför inte ta ut svängarna och välja ett rosa mousserande vin? Väl avkylda mousserande och pärlande söta muscatviner passar utmärkt till granolan och de övriga brunchrätterna. Vinets rela­tivt låga alkoholhalt lämpar sig väl för den tidiga timmen.

Kom ihåg de alkoholfria alternativen!

 

Ingredienser
  • 6 dl havreflingor

  • 3 msk kokosflingor

  • 3 dl nötter och mandlar, t.ex. pistasch, cashew och oskalad mandel

  • 0,5 dl rybsolja

  • 0,5 dl lönnsirap eller agavesirap

Ytterligare

  • 1 dl torkad frukt (tärnad) eller torkade bär

  • 1 dl riven mörk choklad

  • yoghurt

Tillredning
  1. Slå havre- och kokosflingorna, nöt- och mandelblandningen, oljan och sirapen i en skål. Rör ihop ingredienserna omsorgsfullt. Häll blandningen på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.

  2. Grädda blandningen i ugn (+150 °C) 25–40 minuter tills den är vackert gyllenbrun. Vänd granolan under gräddningen.

  3. Låt granolan svalna och tillsätt frukt/bär, riven choklad. Granolan håller några veckor i förslutet kärl. Servera med yoghurt.