
Citronsufflé
30 min
4 personer
Sufflén är klassikerdesserternas okrönte kung. Den avslutar middagen luftigt och lätt.
Dryckesförslag
Till de klassiska och lätta suffléerna rimmar på franskt vis utmärkt champagne.
Ett ögonblick…
Sufflén är klassikerdesserternas okrönte kung. Den avslutar middagen luftigt och lätt.
Till de klassiska och lätta suffléerna rimmar på franskt vis utmärkt champagne.
2 äggvitor
3 msk lemon curd
smör till formarna
0,5 dl socker
garnera med pudersocker
Smörj och sockra fyra små dessertformar.
Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum.
Vänd försiktigt i lemon curd i äggvitan.
Fördela blandningen i dessertformarna.
Grädda sufflén i ugn (175 °C, 8–10 minuter). Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.
Sila pudersocker över sufflén och servera genast.
Tips: vispa äggvitorna rumstempererade – då bildas skummet snabbare och sufflén stiger lättare i ugnen.