Tillbaka
Recept

Citronsufflé

Glutenfri
Vegetarisk

Citronsufflé

Glutenfri
Vegetarisk
30 min
4 personer
30 min
4 personer

Sufflén är klassikerdesserternas okrönte kung. Den avslutar middagen luftigt och lätt.

Dryckesförslag

Till de klassiska och lätta suffléerna rimmar på franskt vis utmärkt champagne.

Ingredienser
  • 2 äggvitor

  • 3 msk lemon curd

  • smör till formarna

  • 0,5 dl socker

  • garnera med pudersocker

Tillredning
  1. Smörj och sockra fyra små dessertformar.

  2. Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum. 

  3. Vänd försiktigt i lemon curd i äggvitan.

  4. Fördela blandningen i dessertformarna.

  5. Grädda sufflén i ugn (175 °C, 8–10 minuter). Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.

  6. Sila pudersocker över sufflén och servera genast.

Tips: vispa äggvitorna rumstempererade – då bildas skummet snabbare och sufflén stiger lättare i ugnen.