Tillbaka
Recept

Completo – en rejäl chilensk hot dog

Completo – en rejäl chilensk hot dog

20 min
4 personer
20 min
4 personer

Korv med bröd på chilenskt vis är en måltid i sig. Det stora brödet fylls med bland annat tomater, avokado och majonnäs. Man kan även toppa med surkål, ost eller chilisås om ingredienserna bara ryms med. Att äta completo på ett snyggt sätt är en prisvärd prestation.

Dryckesförslag

Ett bra komplement till den maffiga varmkorven är ett piggt IPA-öl, vars yppiga aromhumle ger fler nyanser till helheten. Även alkoholfria alternativ till IPA-öl finns att köpa.

Ingredienser
  • 1 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk limesaft
  • 1/4 tsk salt
  • 4 (280 g) råkorv
  • 4 hot dog-bröd
  • 100 g surkål
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g körsbärstomater, finhackade
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 dl rostad lök
Tillredning
  1. Laga avokadofyllningen. Skär itu avokadon och avlägsna kärnan. Skeda innandömet i en matberedare. Tillsätt finhackad vitlöksklyfta, limejuice och salt. Mixa blandningen så att den blir jämn.
  2. Stek råkorvarna i en stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen. Öppna hot dog-bröden och värm dem i en torr panna.
  3. Tillsätt surkål i varje bröd och sedan de stekta råkorvarna. Tillsätt avokadopasta och majonnäs samt strö över finhackade körsbärs­tomater och koriander. Garnera med rostad lök.


Recept Mika Rampa, foto Satu Nyström, dryckesförslag Anri Lindström och Taina Vilkuna, Alko