Tillbaka
Recept

Dipp med mynta och ärter

Glutenfri
Vegan

Dipp med mynta och ärter

Glutenfri
Vegan
10 min
3 personer
10 min
3 personer

En somrigt grön ärt-myntadipp med frisk smak av citron. Servera till exempel som sällskap till krispiga sparris pommes.

Dryckesförslag
Mousserande vin: Somrigt gröna sparrispommes avnjuts tillsammans med Alkos mousserande viner i smaktypen Nyanserat & strukturerat. Crémantviner från franska Alsace får rostade aromer och nyanserade toner i och med att de mognas på flaska, vilket gör att sparrisdelikatessens gröna smakvärld rundas av.
Alkoholfritt: Ett alkoholfritt lageröl som serveras välkylt fräschar upp helheten.
Ingredienser
  • 1 påse (200 g) ärter (djupfrysta)
  • 1/2 dl färska myntablad
  • 2 msk olivolja
  • 1 ekologisk citron (rivet skal och 2 msk saft)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Tillredning
  1. Tina ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Mixa ärterna, myntabladen och oljan med en stavmixer.
  2. Tvätta citronen väl och riv skalet. Tillsätt rivet skal och saft av citronen i blandningen. Salta och peppra.

Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki, dryckesförslag Anri Lindström och Taina Vilkuna, Alko