Tacos fyllda med jätteräkor, Pico de Gallo-salsa av färsk tomat och sammetslen aioli med citronsmak är en upplevelse för smaklökarna – och en fröjd för ögat.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Djävulssallad – denna räksallad med ananas och paprika avnjöts en gång i tiden av president Kekkonen på restaurang König.
Djävulssallad, som andas nostalgi från 1970-talet, njuts bäst med ett glas riesling. För att vara tidsepoken trogen kan du välja en halvtorr eller halvsöt riesling från Tyskland, med eller utan alkohol.
500 g stora frysta räkor
2 burkar (à 230/140 g) ananasbitar i egen juice eller 280 g färsk ananas
1 stor röd paprika
3–4 dl majonnäs
3 msk ketchup
1 tsk cayennepeppar
Tina räkorna enligt anvisningarna på förpackningen. Pressa bort överflödig vätska i en sil. Låt ananasbitarna rinna av.
Skölj och halvera paprikan. Ta bort frön och hinnor från paprikan och skär den i cirka en centimeter stora tärningar.
Smaksätt majonnäsen med ketchup och cayennepeppar. Blanda räkorna, ananas- och paprikabitarna samt majonnäsen i en skål. Låt stå i kylskåp i några timmar innan servering. Salladen passar utmärkt som förrätt eller på buffébordet.
Tips: Salladen blir extra god om du använder räkor med skal och skalar dem själv till salladen. Du kan också göra egen majonnäs.