Tillbaka
Recept

Djävulssallad

Glutenfri
Laktosfri

Djävulssallad

Glutenfri
Laktosfri
3 hrs
4 personer
3 hrs
4 personer

Djävulssallad – denna räksallad med ananas och paprika avnjöts en gång i tiden av president Kekkonen på restaurang König.

Dryckesförslag

Djävulssallad, som andas nostalgi från 1970-talet, njuts bäst med ett glas riesling. För att vara tidsepoken trogen kan du välja en halvtorr eller halvsöt riesling från Tyskland, med eller utan alkohol.

Ingredienser
  • 500 g stora frysta räkor

  • 2 burkar (à 230/140 g) ananasbitar i egen juice eller 280 g färsk ananas

  • 1 stor röd paprika

  • 3–4 dl majonnäs

  • 3 msk ketchup

  • 1 tsk cayennepeppar

Tillredning

Tina räkorna enligt anvisningarna på förpackningen. Pressa bort överflödig vätska i en sil. Låt ananasbitarna rinna av.

Skölj och halvera paprikan. Ta bort frön och hinnor från paprikan och skär den i cirka en centimeter stora tärningar.

Smaksätt majonnäsen med ketchup och cayennepeppar. Blanda räkorna, ananas- och paprikabitarna samt majonnäsen i en skål. Låt stå i kylskåp i några timmar innan servering. Salladen passar utmärkt som förrätt eller på buffébordet.

Tips: Salladen blir extra god om du använder räkor med skal och skalar dem själv till salladen. Du kan också göra egen majonnäs.