Drink på glögg och mousserande vin

Varm glögg kan upplevas som för tung exempelvis före en måltid. Genom att kombinera glögg med mousserande vin får man en frisk drink som även lämpar sig för tiden efter jul. Både alkoholfri och alkoholhaltig glögg kan användas. En liten skvätt glögg räcker om drinken görs på koncentrat.

Ingredienser

  • 4 cl röd glögg

  • ca 10 cl torrt mousserande vin

  • apelsinskal

Tillredning

  1. Kyl glöggen och det mousserande vinet väl.

  2. Slå glöggen i ett champagneglas och fyll långsamt upp med mousserande vin.

  3. Garnera med apelsinskal.

  4. Tips: Drinken kan även garneras med frusna tranbär.

Recept och dryckesrekommendation Lasse Pakarinen, foto Otavamedia
Dryckesförslag
Drink på glögg och mousserande vin
Använd valfri alkoholhaltig eller alkoholfri röd glögg. Det mousserande vinet bör vara torrt eller mycket torrt. Prosecco och cava lämpar sig utmärkt som ingrediens.