![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
Dubbelkokta rotfrukter
Dubbelkokta rotfrukter lämpar sig som tilltugg till många olika rätter. Med samma recept kan man också tillreda finare pommes frites i stället för vanlig potatis.
Ett ögonblick…
Dubbelkokta rotfrukter lämpar sig som tilltugg till många olika rätter. Med samma recept kan man också tillreda finare pommes frites i stället för vanlig potatis.
6 Rosamunda-potatis
2 morötter
200 g rotfrukter, t.ex. palsternacka, batat
n. 1 l rybsolja
n. 1 tsk flingsalt
Tvätta och torka av potatisen noggrant. Skala rotfrukterna. Skär allt i rektangelformade, rejält stora stänger (ca 6 cm x 1 cm).
Värm upp i kastrullen cirka fem centimeter rybsolja till 150 °C. Använd en skinktermometer till hjälp och mät värmen. Fritera rotfrukterna en näve i taget (5–10 min). Lyft upp dem att torka på kökspapper. Låt svalna.
Höj rybsoljans temperatur till 180 °C. Stek rotfrukterna en gång till tills de är guldbruna – så här blir de krispigare och läckrare. Låt rinna av och smaksätt med salt.