Dukkah-kryddblandning

Smaksätt gärna sallad, kyckling, fisk eller kött med kryddblandningen Dukkah. 

Ingredienser

  • 1 dl krossade skalmandlar

  • 1 msk sesamfröer

  • 1 tsk korianderfröer

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk spiskummin (jeera)

Tillredning

  1. Rosta mandelkrosset i torr och het panna tills det får en vacker ljusbrun yta. Slå i sesam- och koriander¬fröerna. Rosta blandningen ca 30 sekunder.

  2. Lyft bort pannan från spisen och slå i de övriga ingredienserna. Låt blandningen svalna.

Tips: Receptet ger mer dukkah-kryddblandning än vad som behövs till salladen. Överbliven dukkah kan användas för smaksättning av bland annat kyckling, fisk och kött. Kryddblandningen håller ca en månad i lufttät burk.