Ellas fyllda kalmarer

Ett smakminne Ella Kanninen kommer att minna länge.

Ingredienser

  • 1 kg kalmarer eller sepiabläckfiskar
  • 1 full näve bladpersilja
  • 1 vitlökslyfta
  • 50 g skorpmjöl
  • 1 msk riven pecorino­
  • 1 msk riven parmesan
  • 2 ägg
  • salt, peppar
  • olivolja

Tillredning

  1. Skölj och ansa bläckfisk­arna. Om du använder djupfrysta bläckfiskar tinar du dem först.
  2. Gör fyllningen. Hacka bläckfisk­armarna, persiljan och vitlöken. Rör hacket med skorpmjölet, den rivna osten av båda sorter och äggen. Salta och peppra enligt smak.
  3. Lägg bläckfiskkropparna (det heter egentligen mantlarna) i en ugnsfast form, fyll dem och fäst upp med tandpetare. Gjut olivolja över anrättningen och ställ den i 200-gradig ugn för 25 minuter. Rätten är färdig när kalmarerna är mörkrosa och köttet inte längre är segt.