Tillbaka
Recept

Escargotpanna

Escargotpanna

20 min
4 personer
20 min
4 personer

En fräsande het escargotpanna passar utmärkt som en festlig förrätt eller en delikat kvällsmåltid för finsmakare. Om du inte har en escargotpanna hemma, kan du använda små ugnsfasta formar eller kaffekoppar. 

Dryckesförslag

Sniglar som sjudit i rikligt med örtsmör kräver en dryck med frisk karaktär. Det vita vinet Chablis är ett klassiskt val för escargot tack vare sin friska syra och mineraltoner. För ölfantaster passar en kryddig saison bra som sällskap till sniglarna. 

Ingredienser
  • 1 burk (125/200 g) (24/28 st) sniglar 

  • 100 g smör 

  • 5 vitlöksklyftor 

  • 1 kruka persilja 

  • 50 g parmesanost 

  • ¼ tsk salt 

Till servering: 

  • ljust bröd med knaprig skorpa 

Tillredning
  1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hacka persiljan fint. Riv parmesanen. Låt smöret mjukna i en skål och tillsätt vitlök, persilja och parmesan. Blanda till en jämn smörblandning. 

  2. Skölj sniglarna i en sil och låt dem rinna av väl. Placera sniglarna i fördjupningarna på escargotpannan och lägg en klick ört-smörblandning ovanpå varje. 

  3. Placera escargotpannan på en bakplåt och gratinera i ugnen på 250 grader i cirka 5–10 minuter. Servera sniglarna med bröd.

Recept Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström.