
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Fisk rimmar bra ihop med fräsch fänkålssoppa. Skär en tartarbiff av gravad lax och placera laxflottan på soppans yta.
4 (500 g) mjöliga potatisar
1 (250 g) fänkål
1 bit (75 g) rotselleri
2–3 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk rybsolja
6 dl grönsaksbuljong
1 burk/2 dl crème fraîche (fetthalt 34 %)
0,75 tsk salt
0,5 tsk mald vitpeppar
Laxbåt
100 g tärnad gravad lax
4 skivor söt skärgårdslimpa
Öga
dillolja med citronsmak
1,5 dl dill
0,75 dl rybsolja
0,5 tsk rivet citronskal
0,25 tsk salt
Till fänkålssoppan rekommenderas en frisk och fruktig eller en nyansrik och strukturerad grüner veltliner från Österrike. Vinets mjuka kryddighet rimmar utmärkt med fänkålens och dilloljans aromer.
För ölvänner rekommenderas en pils med tydlig humlebeska och örtiga nyanser.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post