Fårkofta och korianderyoghurt

Koftan kan kryddas frikostigt om ölet har en markant sötma.

Ingredienser

Fårkofta
  • 300 g malet fårkött
  • 3 äggulor
  • 1/2 grön chilifrukt
  • ca 1/2 dl ljust öl
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Korianderyoghurt
  • 2 dl yoghurt, turkisk eller balkansk
  • 1 msk finhackad koriander
  • saften och det rivna skalet av 1/2 citron
  • salt och svartpeppar
  • en nypa socker

Tillredning

Fårkofta:

  1. Blanda alla ingredienserna till en färssmet och forma biffar av den.
  2. Stek biffarna några minuter i smör i en het stekpanna.
  3. Stek biffarna färdiga i 150-gradig ugn, det tar ca 5 minuter.


Korianderyoghurt:

  1. Rör samman ingredienserna, låt dra en stund på svalt ställe och servera.
  2. Den trevligt kryddiga fårkoftan trivs med ett lite sött. Ett kryddigt öl klingar fint med koftans kryddor.