Tillbaka
Recept

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

4 personer
4 personer

Den här milda pastan är populär speciellt i USA.

Dryckesförslag

Fettuccine Alfredo med grädde, smör och ost är en fet rätt som kräver ett fruktigt vitvin med friska syror. Båda egenskaperna hittar man både hos pinot grigior från Norditalien och hos albariñor från Nordvästspanien.

Ölvännen väljer en knastrande torr pils eller en fruktig ale till den här pastarätten.

Ingredienser
  • ca 350 g fettuccine, spagetti eller annan långpasta
  • ca 50 g smör (inte margarin)
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 2 1/2 dl riven parmesan eller annan god ost
  • (finger)salt, svartpeppar ur kvarn
Tillredning
  1. Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna på förpackningen. Smält under tiden smöret och grädden i en annan kastrull.
  2. Låt det mesta av kokvattnet rinna av pastan och sammanslå sedan snabbt pastan med smör- och gräddblandningen. Tillsätt cirka 2 dl av den rivna osten. Salta och peppra. Strö resten av osten över pastan.


Tips:

Smaksätt såsen med krossad vitlök, kokta ärter, broccoliknoppar eller andra grönsaker. En matigare sås får du genom att tillsätta till exempel kallrökt lax, finskuren skinka, räkor eller stekt kycklingfilé. Också färska, finklippta örter, såsom gräslök och bladpersilja, ger pastan en trevlig smak.