Tillbaka
Recept

Fikonchutney

Fikonchutney

Den eleganta chutneyn görs på färska fikon. Den matchar fint med stilton eller annan blåmögelost. Chutneyn kommer också bra överens med kötträtter.

Ingredienser
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanisfrukter
  • 6 fikon
Tillredning
  1. Skala och finhacka rödlöken. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med sockret, vinägern och kryddorna. Låt småputtra på svag värme tills löken har mjuknat. Skär fikonen i fyra delar. Lägg dessa i lagen och koka ytterligare ca 5 minuter eller tills fikonen är mjuka.
  2. Lägg i en stor eller två små burkar. Förvara svalt. Chutneyn håller sig i kylskåp ca 2 veckor.

Tips
Fikonen kan ersättas med färska aprikoser eller torkade fikon, aprikoser eller dadlar. Torkad frukt kokas tillsammans med de övriga ingredienserna.