Av renskavskött kan du göra en god burgare på samma sätt som av pulled pork.
Se recept >
Ett ögonblick…
Den pizzaliknande bottnen fylls med kallrökt renkött och ost. Efter stekning i ugn fullbordas verket med rucola. Enkelt och lätt och den smakliga delikatessen är redan klar att serveras. Den som känner sig lat tar en genväg och använder färdiga pizzabottnar från frysdisken.
Ett nyansrikt och utvecklat rödvin accentuerar och stöder renköttets aromer, ett nyansrikt, friskt vitt vin rimmar med mozzarellan och getosten och ett mineralaktigt, fruktigt mousserande vin sammanför de olika smakerna och ger en frisk helhet.
Ölvänner kan välja en lager eller ale.
Botten
2 dl vatten
15 g jäst
0,5 tsk salt
2 msk rybsolja
ca 5 dl vetemjöl
Fyllning
1 msk olivolja
125 g riven mozzarellaost
100 g getost
100 g kallrökt renkött i skivor
några gröna sparrisar eller skivad champinjon
ca 0,75 dl riven parmesanost
(flingsalt), svartpeppar mald i pepparkvarn
ca 2 dl blandad sallat, t.ex. rucola och mâche
Börja med bottnen. Smula jäst i ljummet vatten. Tillsätt salt och olja. Knåda in mjölet. Låt degen stiga till dubbel höjd och tryck sedan ut luftbubblorna ur degen. Kavla ut degen på mjölat underlag till två stora eller sex små ovaler. Tips: Använd färdig pizzabotten om du vill spara tid och besvär.
Värm grillen eller grillpannan. Grädda bottnen några minuter på mellanhög värme. Vänd bottnen och tillsätt olja, riven mozzarellaost, skivad getost, skivat renkött, parmesan och skalad sparris (om sparrisen är tjock bör den förkokas ca 5 min.). Fortsätt gräddningen tills bottnen är färdig. Om du använder färdig pizzabotten: stek med fyllning i ca 10 minuter i 225 °C.
Smaksätt med salt, svartpeppar och sallat. Tips: Degen kan även gräddas i ugn: 250 °C i 10–18 minuter.