
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Crêpes med saltig fyllning lämpar sig utmärkt som lunch eller till brunch. Välj gärna en fransk cider som dryck.
Smet
3 dl lättmjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
2 msk smält smör
smör till stekningen
Fyllning
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
200 g svamp (champinjoner, shiitakesvampar, soppar eller kantareller)
2 msk olivolja
150 g färsk bladspenat
1 pkt (150 g) mjuk getost
flingsalt
svartpeppar mald i pepparkvarn
Garnering
2 msk rostade pinjenötter och färsk bladspenat
Vispa äggen och slå därefter i mjölk under omrörning. Rör ner mjölet, saltet och det smälta smöret. Ställ smeten i kylskåp (minst 1 timme).
Förbered fyllningen: Skala och hacka löken och skiva svampen.
Smörstek smeten till tunna crêpes i en panna (diameter ca 21 cm). Smeten räcker till 4 stora eller 6–8 mindre crêpes. Täck över de färdiga crêpesen med foliepapper.
Bryn den hackade löken i olja. Tillsätt och stek svampen. Slå därefter i spenaten och stek den en stund. Tillsätt getosten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Placera fyllningen i mitten av crêpesen och vik den till en fyrkant. Garnera med pinjenötter och bladspenat.
Strukturen hos unga och rimligt prissatta Bordeauxviner rimmar utmärkt med crêpesens fylliga smak och getostens syrlighet.
Cidervänner kan välja en fransk cider med tydliga äppeltoner.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post