Tillbaka
Recept

Franska crêpes med getost och svamp

Vegetarisk

Franska crêpes med getost och svamp

Vegetarisk
60+ min
4 personer
60+ min
4 personer

Crêpes med saltig fyllning lämpar sig utmärkt som lunch eller till brunch. Välj gärna  en fransk cider som dryck.

Ingredienser

Smet

  • 3 dl lättmjölk

  • 2,5 dl vetemjöl

  • 1 tsk flingsalt

  • 2 msk smält smör

  • smör till stekningen

Fyllning

  • 1 schalottenlök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 200 g svamp (champinjoner, shiitakesvampar, soppar eller kantareller)

  • 2 msk olivolja

  • 150 g färsk bladspenat

  • 1 pkt (150 g) mjuk getost

  • flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

Garnering

  • 2 msk rostade pinjenötter och färsk bladspenat

Tillredning
  1. Vispa äggen och slå därefter i mjölk under omrörning. Rör ner mjölet, saltet och det smälta smöret. Ställ smeten i kylskåp (minst 1 timme).

  2. Förbered fyllningen: Skala och hacka löken och skiva svampen.

  3. Smörstek smeten till tunna crêpes i en panna (dia­meter ca 21 cm). Smeten räcker till 4 stora eller 6–8 mindre crêpes. Täck över de färdiga crêpesen med foliepapper.

  4. Bryn den hackade löken i olja. Tillsätt och stek svampen. Slå därefter i spenaten och stek den en stund. Tillsätt getosten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.

  5. Placera fyllningen i mitten av crêpesen och vik den till en fyrkant. Garnera med pinjenötter och bladspenat.