Den lättlagade och eleganta desserten kan tillredas dagen före och förvaras i kylskåp i väntan på gästerna.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Servera gärna den läckra desserten fryst i koppar eller bägare som fodrats med bakplåtspapper som når några centimeter över kanten. Då får chokladmoussen sufflékaraktär. Läckra pinot noir-körsbär sätter piff på den gomsmekande anrättningen.
En friskt fruktig pinot noir från Nya Zeeland eller Chile rimmar utmärkt med smakvärlden hos choklad och marinerade körsbär. Kombinationen rödvin, choklad och körsbär ger en spännande smakupplevelse.
Fryst chokladsufflé
150 g mjölkchoklad
2 tsk espressopulver (t.ex. Nespresso)
1 stor förpackning (0,33 l) vispgrädde
1 dl florsocker
2 rumstempererade äggulor
Pinot noir-körsbär
400 g körsbär
1,5 dl pinot noir eller något annat rödvin
1,5 dl socker
rivet citronskal (1 citron)
Bryt chokladen och smält bitarna på ett vattenbad eller i mikrougn. Rör ner espressopulvret i chokladen.
Vispa grädden lätt (vispa inte för mycket eftersom konsistensen kan bli grynig). Tillsätt florsockret.
Låt chokladen svalna och rör därefter ner äggulorna och den vispade grädden i chokladblandningen.
För över blandningen i fryståliga espressokoppar eller små bägare. Täck med plastfolie. Ställ kopparna eller bägarna i frysen och låt blandningen frysa (ca 4 timmar).
Kärna ur körsbären. Slå vinet och sockret i en stekpanna. Koka upp blandningen och tillsätt körsbären. Låt blandningen puttra på svag värme cirka 10 min. Tillsätt det rivna citronskalet och låt blandningen svalna. Servera körsbären till chokladmoussen.