Tusen sjöars land med alla sina stugor drabbas av fiskefnatt senast då sommaren kommer.
Ingredienser
Färs på gädda och bladspenat
1 dl bladspenat
100 g gäddfilé
1 dl vispgrädde
1/2 tsk fiskbuljongpulver
1/2 tsk salt
vitpeppar ur kvarn
Ärtpuré
100 g ärter
1 dl gröna delar av purjo
1/2 knippa persilja
1 vitlöksklyfta
2 dl grönsaksbuljong
salt
100 g smör
Gösrullader
600 g gösfilé (ca 150 g/st.)
salt, vitpeppar
200 g gäddfärs med bladspenat
3 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitvin
100 g lök
1 msk maizena
1 dl vispgrädde
1 msk gräslök
50 g kallt smör
1 morot
1 knippa vårlök
5 rädisor
1 palsternacka
1 klick smör till fräsning
Tillredning
Ansa, koka och finhacka spenaten. Mala fiskköttet i mixer. Häll i grädden i en tunn sträng medan mixern går. Blanda avslutningsvis ner spenaten.
Koka ärterna, den finskurna purjon, persiljan och vitlöken i buljongen. Puréa i mixer. Tillsätt smöret och salta enligt smak.
Krydda gösfiléerna med salt och vitpeppar. Lägg av gäddfärsen på varje gösfilé och rulla ihop filén.
Lägg rullarna i en kastrull. Häll fiskbuljong och vitvin i kastrullen till ett par centimeters höjd. Klyfta löken och lägg klyftorna i kastrullen. Sjud cirka 12 minuter under lock.
Lyft försiktigt upp rulladerna på hushållspapper. Avred spadet med maizena och tillsätt grädden. Smaka av och sila såsen. Klipp gräslöken kort och tillsätt ringarna i såsen. Vispa ner smöret.
Skär moroten, vårlöken, rädisorna och palsternackan i små tärningar och fräs dem 2–3 minuter i smör i en stekpanna.
Lägg upp grönsakerna på tallrikarna, lägg en gösrulle bredvid dem, skeda ut ärtpuré bredvid rulladerna och ringla sås kring det hela.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Nödvändig information
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.