Tillbaka
Recept

Glutenfria pannkakor i plättpanna

Glutenfri

Glutenfria pannkakor i plättpanna

Glutenfri
20 min
2 personer
20 min
2 personer
Stek gärna glutenfria miniatyrpannkakor som kvällsmål. Pannkakorna blir tunna om du lämnar bort bakpulvret.
Ingredienser
  • 1 ägg
  • 2–2,5 dl mjölk
  • cirka 1 dl glutenfri mjölblandning
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl havreflingor
  • salt, matolja
Tillredning
  1. Vispa äggen. Rör i mjölk, torra ingredienser och matoljan till en jämn smet.
  2. Stek små pannkakor i plättpannan. Servera de färdiga småpannkakorna varma med bär, sylt eller lönnsirap.


Tips: Vill du ha tunna pannkakor, kan du lämna bort bakpulvret från smeten. Lite kanel ger en trevlig piff på smaksättningen.