Glutenfria pannkakor i plättpanna

Stek gärna glutenfria miniatyrpannkakor som kvällsmål. Pannkakorna blir tunna om du lämnar bort bakpulvret.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2–2,5 dl mjölk
  • cirka 1 dl glutenfri mjölblandning
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl havreflingor
  • salt, matolja

Tillredning

  1. Vispa äggen. Rör i mjölk, torra ingredienser och matoljan till en jämn smet.
  2. Stek små pannkakor i plättpannan. Servera de färdiga småpannkakorna varma med bär, sylt eller lönnsirap.


Tips: Vill du ha tunna pannkakor, kan du lämna bort bakpulvret från smeten. Lite kanel ger en trevlig piff på smaksättningen.

Dryckesförslag
Glutenfria pannkakor i plättpanna
Dessertvinerna är ett bra alternativ när du ska välja en dryck till söta pannkakor. Ett kylskåpskallt mousserande eller bubblande muscatvin blir ett fungerande par till luftig vispgrädde. Dessa viner fräschar också upp en dessert som sötats med sylt eller lönnsirap.