Gösrullar

Servera gärna stekta räkor, ärtpuré och potatiskross till gösrullarna.

Ingredienser

  • ca 700 g gösfilé (helst små filéer)


  • flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

  • 1 burk (200 g) färskost, t.ex. Philadelphia


  • 1 msk rivet apelsinskal

  • 1 dl finfördelad gräslök eller bladpersilja

  • 2 msk smör


  • 2 dl vitt vin

Tillredning

  1. Bena ur filéerna och krydda dem med salt och peppar.
  2. Rör ihop färskosten, det rivna apelsinskalet och gräslöken eller bladpersiljan. Bred ut massan på gösfiléerna och rulla ihop dem. Lägg gösrullarna i en ugnsform med ”sömmen” nedåt och placera en klick smör på rullarna. Slå vinet i formen. 

  3. Stek rullarna 15–20 minuter i ugn (+ 200 °C). Ös dem ett par gånger under stekningen med vätskan i formen.

Recept Sanna Kekäläinen Foto Reetta

Dryckesförslag
Gösrullar

Till gösrullarna kan man med fördel skänka i en nyanserad och strukturerad oekad chardonnay eller grüner veltliner eller en frisk och fruktig champagne.

Ölvänner kan välja en frisk lager eller en krispig pils.