Tillbaka
Recept

Gräddstuvad espressosvamp

Gräddstuvad espressosvamp

30 min
4 personer
30 min
4 personer

Vill du förvandla espressosvampen till sås? Öka då  mängden kaffe och grädde i anrättningen.

Ingredienser
  • 1 schalottenlök

  • 6 dl rensad skogssvamp

  • 1 msk smör

  • 1 stor burk (0,33 l) mat- eller vispgrädde

  • 2 msk espressokaffe

  • 0,5 tsk socker

  • flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning
  1. Skala och hacka löken. Skär svampen i lagom stora bitar och koka bort vätskan i en het och torr stekpanna.

  2. Tillsätt smöret och löken. Stek några minuter under omrörning. Tillsätt grädden och espressokaffet. Låt blandningen puttra cirka 5 minuter.

  3. Smaka av med socker, salt och peppar. Stuvningen kan toppas med gräslök eller örter.