Crêpes med saltig fyllning lämpar sig utmärkt som lunch eller till brunch. Välj gärna en fransk cider som dryck.
Se recept >
Gräddstuvad espressosvamp
Vill du förvandla espressosvampen till sås? Öka då mängden kaffe och grädde i anrättningen.
Ett ögonblick…
Vill du förvandla espressosvampen till sås? Öka då mängden kaffe och grädde i anrättningen.
1 schalottenlök
6 dl rensad skogssvamp
1 msk smör
1 stor burk (0,33 l) mat- eller vispgrädde
2 msk espressokaffe
0,5 tsk socker
flingsalt
svartpeppar mald i pepparkvarn
Skala och hacka löken. Skär svampen i lagom stora bitar och koka bort vätskan i en het och torr stekpanna.
Tillsätt smöret och löken. Stek några minuter under omrörning. Tillsätt grädden och espressokaffet. Låt blandningen puttra cirka 5 minuter.
Smaka av med socker, salt och peppar. Stuvningen kan toppas med gräslök eller örter.