Gräddstuvad espressosvamp

Vill du förvandla espressosvampen till sås? Öka då  mängden kaffe och grädde i anrättningen.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök

  • 6 dl rensad skogssvamp

  • 1 msk smör

  • 1 stor burk (0,33 l) mat- eller vispgrädde

  • 2 msk espressokaffe

  • 0,5 tsk socker

  • flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning

  1. Skala och hacka löken. Skär svampen i lagom stora bitar och koka bort vätskan i en het och torr stekpanna.

  2. Tillsätt smöret och löken. Stek några minuter under omrörning. Tillsätt grädden och espressokaffet. Låt blandningen puttra cirka 5 minuter.

  3. Smaka av med socker, salt och peppar. Stuvningen kan toppas med gräslök eller örter.

Dryckesförslag
Gräddstuvad espressosvamp

Ett mustigt och syltigt sydafrikanskt rödvin med svaga kaffetoner framhäver de gräddstuvade espressosvamparnas aromer.