Här är ett läckert biffrecept för härliga höstkvällar, när du känner för en riktigt god köttbit. Följ vårt utförliga recept på entrecôte så lyckas du säkert med stekningen.
Se receptet >
Ett ögonblick…
I Argentina serveras kött ofta grillat och med grönsallad och chimichurrisås. Hösten till ära får köttet sällskap också av rostade rotsaker.
Argentinska rödviner är som gjorda för biffar. Speciellt en mörk, fruktig malbec med lämpligt mycket tanniner är ett bra val. Bland Alkos smaktyper hittar du vinet i smaktypen Mustigt och syltigt.
4 biffar (t.ex. marmorerad ytterfilé av oxe)
rybs- eller olivolja
fingersalt, svartpeppar ur kvarn
Till servering
chimichurri, grönsallad och rostade rotsaker
Chimichurri
2 dl finhackade örter, t.ex. bladpersilja, koriander och oregano
ca 3/4 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk ostkummin
1/4 tsk torkad, grovmalen chili
1 tsk (finger)salt
1/2 tsk socker
1/4 tsk svartpeppar ur kvarn
Tag ut köttet i rumsvärme väl i förväg, senast en halv timme före stekningen.
Torka vid behov av köttet med hushållspapper. Pensla ytan helt lätt med olja. Salta och peppra.
Stek biffarna till önskad mognadsgrad i grillen eller i en halsterpanna, 1 1/2–5 minuter på var sida.
Servera med chimichurri, en grönsallad och rotsaker.
Chimichurri
Tillsätt ytterligare olja om blandningen verkar för tjock.