Grillad hjärtsallat

Hjärtsallaten lämpar sig även för grillen. De mjuka bladen är söta och goda. Servera grillad hjärtsallat med exempelvis grisfilé eller grillade blomkålsbiffar.

Ingredienser

  • 4 hjärtsallatshuvuden

  • 2 msk olivolja

  • 2 tsk citronsaft

Tillredning

  1. Klyv sallatshuvudena. Grilla dem snabbt på het grill (tills de får vackra ränder). Slå på olivolja och citronsaft. Krydda vid behov med flingsalt och svartpeppar.

Text Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna / Alko

Dryckesförslag
Grillad hjärtsallat

Ytgrillningen av grisfilén i kombination med morotsromescons fyllighet sätter extra piff på rätten. Valet av mousserande vin faller på en fruktig cava med frisk syrlighet och mogna citrustoner.

Nyansrik och fruktig champagne med rostade toner rimmar också utmärkt med varmrätten.