I stället för små macarons gjorde vi en stor macarontårta av macaronplattor. Fyllningen gjorde vi av rabarber-jordgubbssylt och smörkräm.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Den gamla minnesregeln om att man bör äta mjölkprodukter med rabarber gäller fortfarande. Rabarbern är en tacksam kompanjon till lätt sockrad mascarpone, ricotta eller lätt grillad pito- eller getost. I sommarvärmen smakar även glass utmärkt med rabarber.
300 g rabarber (4 medeltjocka)
1,5 dl (farin-)socker
2 dl vatten
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald kanel
några kvistar mynta
Till serveringen
ricotta, sötad mascarpone eller festost
Skölj rabarbern och skala den vid behov. Grilla lätt.
Slå sockret, vattnet och kryddorna i en kastrull. Koka blandningen tills volymen har minskat med ungefär en tredjedel. Lägg i rabarbern och låt den koka tills den är färdig.
Placera rabarbern på tallrikar och strö på myntablad. Servera med sötad mascarpone, ricotta eller grillad festost.