Tillbaka
Recept

Grillad kanelrabarber och ricotta

Grillad kanelrabarber och ricotta

20 min
4 personer
20 min
4 personer

Den gamla minnesregeln om att man bör äta mjölkprodukter med rabarber gäller fortfarande. Rabarbern är en tacksam kompanjon till lätt sockrad mascarpone, ricotta eller lätt grillad pito- eller getost. I sommarvärmen smakar även glass utmärkt med rabarber.

Ingredienser
  • 300 g rabarber (4 medeltjocka)

  • 1,5 dl (farin-)socker

  • 2 dl vatten

  • 0,5 tsk mald ingefära

  • 0,5 tsk mald kanel

  • några kvistar mynta

Till serveringen

  • ricotta, sötad mascarpone eller festost

Tillredning
  1. Skölj rabarbern och skala den vid behov. Grilla lätt.

  2. Slå sockret, vattnet och kryddorna i en kastrull. Koka blandningen tills volymen har minskat med ungefär en tredjedel. Lägg i rabarbern och låt den koka tills den är färdig.

  3. Placera rabarbern på tallrikar och strö på myntablad. Servera med sötad mascarpone, ricotta eller grillad festost.