Grillad rabarber med myntagrädde

Sommarens fräschaste rabarberdessert blir till på grillen. Honung och kardemumma sätter angenäm piff på anrättningen. Servera den mjuka rabarbern med läcker myntagrädde.

Ingredienser

  • 500 g rabarber (6 långa skaft)

  • 3/4 dl flytande honung

  • 1 msk smör

  • 1/2 tsk kardemumma 

  • en nypa muskot

  • (mandelflarn) 

Myntagrädde:
  • 2 dl vispgrädde

  • 1 msk florsocker

  • 1−2 msk limesaft

  • 4 msk finfördelad mynta

Tillredning

  1. Skölj rabarbern och skär den i 10 cm långa bitar. Lägg bitarna i ett grillfast kärl.

  2. Slå på honungen, kryddorna och smöret i klickar. (Strö mandelflarn över rabarbern).

  3. Täck kärlet med foliepapper och grilla anrättningen 20−30 minuter beroende på rabarberbitarnas tjocklek.

  4. Gör myntagrädden: Vispa grädden (kall) i en metallskål. Smaksätt med socker, limesaft och finfördelad mynta.

  5. Servera rabarbern varm med myntagrädde och grillspad.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen, dryckesförslag Taina Vilkuna