Grillat kött, chorizo och sallat

Argentinarnas motsvarighet till vår grillfest är asado. Värm grillen, grilla en bit kött och några saftiga korvar och servera läckerheterna med god sallat!

Ingredienser

  • 600 g kött, t.ex. entrecôte

  • 1,5 tsk flingsalt

  • 0,5 tsk svartpeppar  mald i pepparkvarn

  • 8 små chorizokorvar  eller annan råkorv

  • 4 baby gem-knyten (hjärtsallat)

  • 1 msk olivolja

  • några körsbärstomater

Tillredning

  1. Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid (minst en timme före grillningen).

  2. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg köttet på grillen eller i grillpannan och grilla det tills det får en vacker stekyta. Flytta köttet till en ugnsform. För in en stektermometer i köttets tjockaste del. Ställ formen i ugnen (+150 °C) och stek köttet tills termometern visar +58 °C (svagt rosa kött). Fortsätt stekningen tills termometern visar +65 °C om du vill ha köttet genomstekt. Ta ut köttet ur ugnen, täck det med foliepapper och låt det vila cirka 10 minuter.

  3. Grilla korvarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  4. Skölj, klyv och pensla sallatsknytena med olja. Grilla halvorna cirka 30 sekunder på vardera sidan. Krydda vid behov med salt och peppar.

  5. Servera köttet och korvarna med sallat, kluvna körsbärstomater och chimichurri.

Dryckesförslag
Grillat kött, chorizo och sallat

Till asado rekommenderas ett mustigt och syltigt malbecvin från Argentina. Det mörka och fylliga vinets toner av björnbär rimmar utmärkt med grillrättens generösa och örtiga aromer.