Grillbulle

Som fattiga riddare, men på grillen. Grillningen ger bullarna vackra ränder. Servera bullarna med bär och nutella-nötpålägg och ersätt vispgrädden med italienskt mascarponeskum.

Ingredienser

  • 4 små bullar eller 8 skivor bullängd 

  • 250 g mascarpone

  • 2 msk florsocker

  • 2 tsk citronsaft

  • 4 msk nutella-nötpålägg eller lemon curdia

  • bär, frukt, mynta

Tillredning

  1. Klyv bullarna. Grilla bullhalvornas/-skivornas båda sidor tills de får vackra ränder.

  2. Smaksätt med mascarpone, florsocker och citronsaft. 

  3. Garnera grillbullarna med mascarpone, nutella/lemon curd, bär, frukt och mynta.

Tips! Du kan naturligtvis själv knåda bulldegen eller köpa färdig deg i affären. Forma då en platt bulle som du steker i grillen.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna