Tillbaka
Recept

Grillsallad

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri

Grillsallad

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Grillningen ger de krispiga baby gem-knytena underbar smak och gör dem aningen mjukare.

Ingredienser
  • 2 baby gem-knyten (hjärtsallat)

  • 1 msk olivolja

  • 1 dl parmesanflarn eller grovt riven fetaost

  • 3 msk rostade pinjenötter eller riven mandel

Sås/dressing:
  • 2 msk olivolja

  • 2 tsk balsamvinäger

  • flingsalt

  • svartpeppar mald pepparkvarn

Tillredning
  1. Gör såsen/dressingen genom att blanda ihop ingredienserna.

  2. Skölj och klyv baby gem-knytena. Torka av ytorna med hushållspapper. Pensla på olja och grilla sallatshalvorna cirka 30 sekunder på vardera sidan.

  3. Lägg sallatshalvorna på ett serveringsfat, slå på sås/dressing och garnera med ost och pinjenötter eller mandel.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen