Grön myntasallad

Den omstöpta salladen har ny form och läcker smak av mynta och ärter. Lägg en burk sallad i picknickkorgen och servera läckerheten på förstamajbrunchen.

Ingredienser

  • 150 g sockerärter

  • 250 g gröna bönor

  • 1 förpackning sallad (t.ex. Napolitana Mix) eller ett salladshuvud

  • 100 g ärter

  • 1/2 dl färsk mynta

  • 1/2 dl färsk dragon

  • 1/2 dl olivolja

  • 2-3 msk limesaft

  • 1/2 tsk salt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

  • 1/2 dl pistaschnötter

Tillredning

  1. Koka sockerärterna och bönorna cirka två minuter i liten mängd salt vatten. Skölj därefter ärterna och bönorna med kallt vatten och låt dem torka.

  2. Blanda sallaten, sockerärterna, bönorna, ärterna och örterna i en skål.

  3. Gör en dressing på olja, limesaft, salt och svartpeppar. Slå dressingen över salladen och garnera med pistaschnötter.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen, dryckesförslag Taina Vilkuna
Dryckesförslag
Grön myntasallad

Till den gröna vårliga myntasalladen kan man med fördel servera fruktig champagne eller gott mousserande vin från exempelvis Franciacorta. Torr och frisk inhemsk hantverkscider lämpar sig också för förstamajbrunchen.