Guacamole

De latinamerikanska smakerna är goda och trendiga så också i denna mexikanska guacamolen.

Ingredienser

  • 1/2 liten lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 röda chilifrukter

  • 1 korianderkvist

  • 1 kg avokado

  • 1 tsk salt

  • 1/2 limefrukt

Tillredning

  1. Skala löken och viktlöksklyftorna. Avlägsna fröerna och hinnorna från chilifrukterna. Stöt löken, vitlöksklyftorna, koriandern och chilifrukterna i en mortel. Slå i en skvätt vatten.

  2. Dela avokadorna, avlägsna kärnorna, gröp ur köttet och slå det i morteln. Stöt blandningen.

  3. Smaka av guacamolen med salt och saft från limefrukten. Konsistensen kan justeras med vatten.

Dryckesförslag
Guacamole

Till mexikansk mat kan man med fördel servera en frisk och maltig ljus lager från Mexiko. Om man inte har tillgång till mexikanskt öl kan man välja ett inhemskt alternativ. 

De starka kryddorna i mexikansk mat rimmar i allmänhet illa med rödvin eftersom vinets tanniner accentuerar eldigheten. Syrliga och aromatiska, mjuka och söta samt friska och fruktiga vita viner med restsocker lämpar sig i allmänhet utmärkt till mexikansk mat.