Halloumiburgare

Halloumiburgare är en utmärkt sällskapsrätt. Förbered ingredienserna och grilla hela burgaren behändigt i grill. Hummus och hallonsås ersätter fet majonnäs.

Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd

  • 1 msk olja

  • 250 g halloumiost (8 skivor)

  • 1 liten zucchini

  • 2 rödlökar

  • 2 tomater

  • 4 msk pesto

  • 1 dl färdig hummus

  • romainesallad

  • rucolaskott

Sås:

  • 100 g hallon

  • 1 tsk balsamvinäger

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk finhackad mynta

  • salt

  • svartpeppar

Tillredning

  1. Börja med såsen. Mosa hallonen med en stavmixer, tillsätt balsamvinäger, olivolja och finhackad mynta. Krydda med salt och peppar. Låt stå och vänta.

  2. Skiva halloumiost, zucchini, lök och tomater i drygt en centimeter tjocka skivor. Värm grillpannan tillsätt olja och stek grönsakerna vackert bruna. Stryk pesto över de grillade skivorna. Låt vänta. Grilla ränder på bägge sidorna om ostskivorna och stek tills osten blir mjuk.

  3. Klyv och värm bröden i grillapannan utan olja. Bygg burgarna på bröden så att hummusen, sallatsbladen och rucolan hamnar underst. Placera sedan två halloumiskivor bredvid varandra ovanpå och sedan zucchinin, tomaten och rödlöken. Ringla hallonsås ovanpå och slut med brödlocket. Servera genast.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen, dryckesförslag Anri Lindström / Alko
Dryckesförslag
Halloumiburgare

Till somrig halloumiburgare kan man skänka i friskt och fruktigt vitt vin från södra Europa. Prova gärna syrligt krispig assyrtiko från Grekland eller frisk vinho verde från Portugal. Vinho verde finns även i rosétappning.

Öl och burgare är ett klassiskt par. Frisk pils med örttoner och fruktigt ofiltrerat veteöl rimmar utmärkt med halloumiburgare.