Tillbaka
Recept

Hamburgare Sloppy Joe

Hamburgare Sloppy Joe

60 min
4 personer
60 min
4 personer

Det amerikanska kökets basrecept, läcker hamburgare Sloppy Joe, tillreder du behändigt ävenom du saknar köksvana.

Dryckesförslag
Amerikanskt öl rimmar utmärkt med smakerna i Sloppy Joe: Välj en IPA med stor humlebeska eller en frisk maltig lager.

Vinvänner kan med fördel skölja ner Sloppy Joe med ett fylligt kaliforniskt zinfandelvin.
Ingredienser
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 4 skivor cheddar
  • några sallatsblad
  • 2 tomater (skivade)
  • 1 liten rödlök (skivad)

Köttfärssås
  • 1 medelstor lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 avlång paprika
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk rybsolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 burk (400 g) konserverade tomater (helst körsbärstomater)
  • 3 msk ketchup
  • 1 msk Worcestershiresås
  • salt
  • svartpeppar mald i pepparkvarn
Tillredning
  1. Skala och hacka löken, tärna paprikan och skiva sellerin.
  2. Bryn löken, paprikan och sellerin några minuter i olja. Tillsätt och stek nötfärsen. Slå i de konserverade tomaterna (även vätskan), ketchupen och Worcestershiresåsen.
  3. Låt såsen puttra på medelhög värme ca 25 minuter under omrörning. Såsen får vara relativt fast. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klyv och värm hamburgerbröden. Bestryk dem med majonnäs. Lägg cheddarost, sallatsblad samt skivad tomat och rödlök på den undre brödhalvan. Slå på köttfärssås och sätt på ”hatten”.