Tillbaka
Recept

Helenas blåbärspaj

Helenas blåbärspaj

Helenas favorit blåbärspaj.

Ingredienser
  • 2 1/2 dl helmjölk

  • 1 dl socker

  • 1 ägg

  • en nypa salt

  • 6-7 dl vetemjöl

  • ca 2 tsk kardemumma

  • 1 1/2 påse torrjäst

  • ca 80 g smör

  • ca 500 g färska eller djupfrysta blåbär

  • 1 1/2 dl socker

  • ca 2 msk potatismjöl

  • till pensling: smör

Tillredning
  1. Gör vetedegen som vanligt. Kavla den jästa degen till en platta och lägg den på ett bakplåtspapper. Du kan lämna lite av degen till garnering.

  2. Blanda blåbären, potatismjölet och sockret. Bred ut blandningen på degen. Pensla degkanterna med ägg. Grädda 15-20 minuter i 220 grader.