
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Skaffa en rejäl bit älgfilé i naturens eller affärens skafferi. Servera det läckra köttet med en god sås, välsmakande potatis och delikata tillbehör.
Marinad
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 msk rybsolja
1 dl rödvin
några krossade enbär
2 lagerblad
2 msk finfördelad rosmarin
1 tsk salt
smör-oljeblandning till stekningen
flingsalt och svartpeppar mald i pepparkvarn
Gör marinaden. Skala och skiva löken. Blanda ner oljan, rödvinet, enbären, lagerbladen och rosmarinen. Tillsätt salt och rör om. Lägg köttet i marinaden, vänd det några gånger och låt det ligga kvar i marinaden minst ett dygn. Förvara köttet svalt under marineringen.
Ställ köttet i rumstemperatur minst en timme före tillredningen. Slå på ugnen (+ 125 °C).
Bryn köttet i smör-oljeblandningen i en stekpanna. För in en stektermometer i filéns tjockaste parti.
Ställ in köttet i ugnen och stek det tills termometern visar + 58 °C (medium) eller + 64 °C (genomstekt).
Krydda med salt och peppar. Slå in köttet i foliepapper och låt det vila cirka 10 minuter. Skär köttet i lagom tjocka skivor.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post