Torka av fiskarna med hushållspapper. Skär med en vass kniv små tvärskåror i fiskarnas sidor. Salta och peppra fiskarna på insidan.
Fyll fiskarna med limeskivor, koriander och smörklickar. Tag bitar av aluminiumfolie, klart större än fiskarna, och pensla bitarna på insidan med rybsolja. Lägg fiskarna på foliebitarna och vik ihop till två paket. Lägg paketen med fogarna uppåt i en långpanna. Stek ca 20 minuter på mellersta falsen i 200-gradig ugn. När ryggfenan lätt kan lösgöras är fisken färdig.
Gör såsen medan fisken är i ugnen: Skiva vårlöken (och svampen). Lägg skivorna åt sidan för en stund. Skala ingefärsroten och skiva den tunt. Strimla chilin och skär citrongräset i fyra bitar.
Stek ingefäran, chilin och citrongräset några minuter i olja. Tillsätt vårlöken (och svampen). Stek vidare en stund under omrörning. Tillsätt fiskbuljongen, sockret och limesaften. Låt såsen koka upp. Avlägsna vårlöken. Red av såsen med majsstärkelse enligt instruktionerna på förpackningen. Kontrollera smaken och tillsätt salt, socker eller limesaft enligt behov. Häll såsen över fiskarna.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Nödvändig information
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.