Hemlagad kanelglass

Den här snabbglassen tillreder du av endast tre ingredienser. Du behöver ingen glassmaskin och du behöver inte röra om i glassen medan den fryser. Superenkelt och otroligt läckert!

Ingredienser

8 kulor
  • 1 förp. (0,33 l) vispgrädde 

  • 1 förp. kondenserad mjölk

  • 1 tsk mald kanel

Tillredning

  1. Slå vispgrädden och den kondenserade mjölken i en skål. Vispa blandningen till skum med en elvisp. Smaksätt skummet med kanel. 

  2. Slå blandningen i en form med raka kanter. Täck med ett lock. Låt glassen frysa cirka 6 timmar. 

  3. Tips: Glassen smälter snabbare än vanlig glass. Använd glassked och gör kulor av den isade massan och ställ in i frysen att vänta på serveringen. 

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna / Alko

Dryckesförslag
Hemlagad kanelglass

Till den höstliga läckerheten kan man servera fransk eller inhemsk cider med toner av kanel-äpple. Vänner av dessertvin kan välja en friskt syrlig ungersk tokajer med ädelaromer och angenäm sötma.