Tillbaka
Recept

Himmelsk vitchokladsglass med havtorn

Himmelsk vitchokladsglass med havtorn

6 personer
6 personer
Skarpt syrlig havtorn och söt vitchoklad är perfekta parhästar i den här delikatessen som görs utan glassmaskin.
Ingredienser
  • 4 äggulor

  • 1/3 dl strösocker

  • 1 vaniljstång

  • 150 g vitchoklad

  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 1 dl (osötad) havtornssaft

  • 2 dl vispgrädde

till servering

  • havtornssylt

Tillredning
  1. Vispa gulorna och sockret till ljust skum. Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna i skummet.

  2. Smält vitchokladen i mikrovågsugn eller vattenbad och sammanslå den med det lite svalnade skummet. Tillsätt också yoghurten och havtornssaften.

  3. Vispa grädden till skum och sväng varsamt ner grädd­skummet i smeten.

  4. Häll glassmassan i ett fryståligt kärl och täck med plastfolie. Ställ i frysen för minst 8 timmar. Om du har en glassmaskin kan du alternativt göra glassen med den.

  5. Tina upp glassen i rumsvärme cirka 20 minuter före serveringen. Garnera portionerna med havtornssylt.