Se receptet >
![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/fi_FI/images/chat.png)
X
Ett ögonblick…
4 äggulor
1/3 dl strösocker
1 vaniljstång
150 g vitchoklad
2 dl turkisk yoghurt
1 dl (osötad) havtornssaft
2 dl vispgrädde
till servering
havtornssylt
Vispa gulorna och sockret till ljust skum. Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna i skummet.
Smält vitchokladen i mikrovågsugn eller vattenbad och sammanslå den med det lite svalnade skummet. Tillsätt också yoghurten och havtornssaften.
Vispa grädden till skum och sväng varsamt ner gräddskummet i smeten.
Häll glassmassan i ett fryståligt kärl och täck med plastfolie. Ställ i frysen för minst 8 timmar. Om du har en glassmaskin kan du alternativt göra glassen med den.
Tina upp glassen i rumsvärme cirka 20 minuter före serveringen. Garnera portionerna med havtornssylt.